Господ си направи чай от синя жлъчка… Можем ли да го виним?

Казват, че за всяка болест има цяр в Природата. Не съм чувала за билка...
Публикувано на:
April 20, 2024

21.06.

- денят на лятното слънцестоене. В северното полукълбо днес е най-дългият ден от годината, а в южното - най-дългата нощ. Силите са изравнени. Сметката се занулява. Пито - платено. Баланс в природата му казват, а на него това му е работата - да уравновесява. Природата не е апокалиптична. Най- опустошителните бедствия на тази Земя са човешкото безхаберие и безмерната алчност. Тези две стихии погубват човешки животи, почернят и затриват. Те са най-безпощадното оръжие за масово унищожение.

Казват, че за всяка болест има цяр в Природата. Не съм чувала за билка, трева или растение, които да лекуват безхаберие и алчност, но едва ли е случайно, че след това слънцестоене идва церителният Еньовден. Забелязах днес под прозорците на виолетовото бунгалото, в което живея сега, едно красиво синьо цвете. До преди потопа на къмпинга, влизах вечер и излизах сутрин от бунгалото, без да хвърлям поглед в околовръст. Тази сутрин тревожно открехнах пердето, за да видя има ли слънце и дали водата се е оттеглила в своите покои. Тогава пред очите ми се разкри пейзаж, сякаш излязъл от четката на Моне. Имах чувството, че за първи път виждам ярки цветове - толкова се бяха наслоили през последните дни влагата и сивотата в сетивата ми. И тогава видях цветето, всъщност билка. Навремето една приятелка ме научи да я разпознавам, защото помагала при запек. А запекът често е физическо проявление на страха от бъдещето, вкопчване в миналото, скъперничество, алчност, трупане на вещи като единствена сигурност, липса на истинска вяра в следствие на което -  опит за прекомерен контрол. Все симптоми на съвременния човек.

...за синята жлъчка

Прочетох днес още за синята жлъчка - успокоявала централната  нервната система, подобрявала работата на сърцето, церяла черния дроб, стомаха и далака, унищожавала микробите.

Тези дни Природата имаше тежко разстройство, може би защото трябваше да изчисти токсините, микробите и всякакви други боклуци, с които ние хората я задръстваме ежедневно.

Вероятно Господ си направи чай от синя жлъчка... Можем ли да го виним?

Къде трябваше Природата да изхвърли своите отпадъци след като застроихме нейните „тоалетни“, закопахме и прекъснахме нейната канализация и паразитно на неин гръб си случвахме алъш-вериша? И всички сме отговорни - и тези, които даваха, и тези които ядоха баницата.

Не можем да върнем загубените хора, не можем да успокоим безутешните им близки, не можем да съградим наново домовете им, защото домът не са стените, а хората между тях. Можем само да се молим за живите... и за собствените си души.

Не зная дали има лек за безхаберие, безчовечност и алчност. Но идва Еньовден.

Направете си чаша чай от синя жлъчка, дори да си мислите, че нямате нужда от това. Покрай разстройството някои хора могат да изхвърлят микробите на безотговорността и алчността. Също така, като страничен ефект, току виж се подобрила работата на „сърцата“ ни.

P.S. Ако пък не ви понася чая, посъзерцавайте лилавото бунгало. Цветовете също лекуват. Виолетовото е вибрацията на духовната трансформация, космическия поток, всеобщото възприятие на Бога и единството на земята и духа. Дано виолетовото попие в душите ни!

Последно добавени статии

Хобитата - пътните артерии на душата

Днес попаднах на статия за 10-те най-скъпи фотоси в света....

"Заобикалям се с по-умни хора, от които мога да уча" - Р.Уърман за сп. Woman.bg

Често ме питат, защо не пиша и не публикувам само свои текстове. Повечето хора, които следят „работилницата…” ...

Просто реклама или "кой би могъл да каже накъде води Пътят"

Предполагам, че повечето от вас вече гледаха рекламата на „Volvo” с Жан-Клод Ван Дам...